10 Mart 2010 Çarşamba

Kanada Fok KATLİAMI yine BAŞLIYOR!!!

Kanada hükümetinin geleneksel fok katliamı başladı. Bu yıl, avcıların hedefi 338.200 fok öldürmek.
Şimdi tüm gözler 2010 Kış Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdüren Kanada' da. Olimpiyatlar nedeni ile artan ilgi ülkenin dünyaya olumlu örnekler sunması yönünde itici güce sahip. Bu nedenle Vancouver Olimpik Organizasyon Komitesi' nin elindeki gücü, fok katliamının önlenmesi yönünde kullanmasını istiyoruz.
Kanada fok katliamı süresince, yüz binlerce yavru fok vurularak, kafaları parçalanarak öldürülmekte; tüm bu vahşet "moda" adına yapılmaktadır. Avcılar fokları gözleri, yanakları ve ağızlarından kancalarla öldürmekte, böylece kürk elde edilecek cesede en az hasarın verilmesi hedeflenmektedir. Buzlar üzerinde acı içinde sürüklenen hayvanlar arkalarında, kanın, ölümün rengini bırakmaktadırlar.
PETA' nın başlattığı kampanya dahilinde, Vancouver Olimpik Organizasyon Komitesi' ne, fok avını durdurmasına yönelik mektubunuzu iletip bu vahşi katliamın durdurulması için bir umut yakalayabilirsiniz.


PETA




Son dört yıldır özellikle takip ediyorum, tüm protestolara toplanan imzalara karşın katliam her yıl artarak devam etmekte ve edecekte. Aklım almıyor içim eziliyor, nedir bu hayvanların (canlıların) insanlardan çektiği..



Kanada hükümeti fokların sayısının arttığını ekolojik dengeyi bozduklarını söylüyormuş, en büyük gelirleri deniz ve su ürünleri ticareti olunca gözleri bir şey görmüyor. Foklar morino balıklarını yiyip azaltıyorlarmış, tabi tek sebep bu değil kürkleri ve yağları da ekonomileri için çok önemli. En çok talep eden üç ülke ABD Çin ve Rusya imiş.. Öyle olmasa şaşardım zaten.

Kürkü için öldürülen diğer hayvanlar gibi canlıyken derileri yüzülüyor, vücutları soğumadan kolayca zedelenmeden çıksın diye :((

Tüm hayvanları çok seviyor ve önemsiyorum ama köpekler ve fokların yeri ayrı bende ciddi zaafım var. Kızımdan bahsederken bile minik fokum diye bahsederim.

Martın son haftası başlayacak tekrardan bu vahşet, her şeyin ötesinde bunu Türkiye yapsaydı tüm dünya üzerimize çullanırdı..

Madalyonun diğer yüzünü de görmeye çalışıyorum ülke ekonomisi vs. yüzlerce insan bu fokların üzerinden para kazanıp hayatlarını idame ettiriyorlar ama bu en azından bu şekilde olmamalı. Kürk elzem hayati bir şey değil. Nefret duygusu törpülenmemiş biri olarak hayvanlar ve vahşet söz konusu olduğunda çıldırıyorum.

Sadece foklar değil Çin'de kedi köpek Japonya'da yunus balina katliamı :(


Bir çok video var tilkilerin ve diğer kürklü hayvanların canlı canlı derilerinin yüzülüşünü gösteren sadece okumakla bile fena oluyorum izleyemiyorum, biliyorum ki sonrasında bir daha iflah olmam.
Kürkün kendisinden geçtim imitasyon olanına bile tahammülüm yok..Gerekli olsa başka çare olmasa eyvallah ama gerek yok nasıl bir canlıya ait parça taşınabilir ki üzerinde..
Allah ıslah etsin, beş beteriyle sorsun hesabını..



Elden ne gelir, Peta'nın verdiğim linkinden protestoya katılabilirsiniz..Kürk giyen varsa İNSANSA giymesin.

Hayvanları rahat bırakalım, bizden daha çok hakediyorlar dünyayı..

şu fokun tatlılığına bakın oy oy kurban olsunlar sana :)

Allahım çocukları ve masum hayvanları koru..

Bloğumun ilk yazısı olmuş kar çiçeği ve yavru fok göz atabilirsiniz..

11 yorum:

sufi dedi ki...

Bunu yapanların vay haline?

Aylin Ünlü dedi ki...

İçim ürperdi,özellikle bir kaç cümle ve o fotoğrafla...Vahşet,canilik,gaddarlık...

Durmayacak biliyorum ama yine de umutla katkıda bulunmak lazım durma ihtimali için.

Unknown dedi ki...

Valla çok üzücü. Kapitalizm sen nelere güç yetirirsin.

Adsız dedi ki...

Fok off Canada !!

Adsız dedi ki...

insanın insana ettiği yetmedi;
ne biçim bir doğası varsa şu insanoğlunun, dünya üzerinde iyi olan her şeyi harcamak/parçalamak üzerine kuruluyor düzen..
bir canlının, öldürülmesine, acıtılmasına dayanmak..
sınırlarımı aşıyor bu işler,
çok, ama çok..

not: danimarka geleneksel balina katliamının, boğalara yapılanlara bir spor kılıfı giydirilmesinin, köpek, deve, horoz vs. güreşleri düzenleyenlerin ve kürk/derileri için katledilen güzelim canlıların yaşam hakkını yok sayanların bir gün yok olacağı dünyayı diliyorum.

Adsız dedi ki...

Allah akıl fikir versin.Yazık gerçekten.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kürke kesinlikle hayır. Ne yazıkki bazı şeylerin önüne bir türlü geçilemiyor, Dünyanın kurumasımı bekleniyor anlamıyorum.

Ful yaprakları dedi ki...

içim acıdı resmen=((
kanadım sanki bende..
lanet olsun ya, bi de gelişmiş ülke diye geçinirler, bu ne barbarlıktır!

Cocukla Cocuk dedi ki...

"Hayvanları rahat bırakalım, bizden daha çok hakediyorlar dünyayı.."
bu cümlenin zerine ne denilebilir ki, çok haklısın.

Adsız dedi ki...

allah hepsinin belasını versin bunu yapanların

Adsız dedi ki...

Bunu yapanlar insan değil ! Ne kadar cani insanlar var. Ben burda okuyunca resmi görünce ağladım onlar nasıl kıyabiliyorlar nasıl öldürebiliyorlar o masum canlıları ? Bunu yapanlara insan demek yakışmaz. onlar yaratık , pis yaratıklar.Umarım yaptıklarının cezasını fazlasıyla çekerler !!