6 Ocak 2010 Çarşamba

Mümkünse Öpüşmeyelim

Dün bir yere gittim, en az yirmi kişi vardı. Çoğunu tanımadığım halde her gelenle şap şup öpüşmek zorunda kaldım.(her zamanki gibi) Hadi bir iki alışkınız birde yörelere göre değişen üçüncü kere öpmek var. Şap şup şap..Gerçekten luzumsuz buluyorum.
Geçen aylarda domuz gribi dolayısıyla biraz ara verilmişti bu duruma rahattık. Şimdi kimsenin umurunda değil, aslında eminim kimse bu öpüşme seremonilerinden çok da hoşlanmıyor ama mecburiyet hissediyor. Allahtan aşı vurulduğum için biraz daha rahatım yoksa bu konularda pimpirikli biriyim.

İnsan gerçekten sevdiği birini içinden geldiği için öpmeli..hatta sadece sarılmalı bu daha gerçekçi. Genel olarak zaten sevgimi duygularımı dokunarak yada hareketlerimle çok fazla belli edebilen biri değilim, Kadir İnanır'ın bir filminde söylediği gibi, ‘bizim sevgimizde tezahürat yoktur, bizim sevgimiz buradadır’ (burada derken yüreğini gösteriyor:)) durumları beni daha iyi ifade ediyor.
Bir buçuk senedir hemen yakınımda iki tane dostum var. Biriyle neredeyse her gün görüşürüz ve her görüşmemizde öyle içten sarılırız ki..hatta çok uzun zaman oldu görüşmeyeli diye espri yapar güleriz. Diğerini de en az haftada bir görürüm oda öyle bir sarılır ki koklaya koklaya desem abartmış olmam :) Ben işte bunu seviyorum, göstermelik olanı değil, gerçek olanı.
Yoğun şekilde , çay, yemek, toplantılar, ev oturmaları, sosyal faliyetler içindeyim..(kermes, bazı kurumların ziyareti vs gibi) ve tabi bunları paylaştığım öpüşgen hanımlarla :)bir yanak sonra diğeri, yetmedi bir üçüncü derken ikili salto üçlü burgu diyerek gidecek diye korkuyorum :)Birde bunun veda kısmı var haydi başa dön . veda kısmında öpüşmekten kaytarmak kolay olabiliyor ama birine başlarsan ardı çorap söküğü gibi geliyor.

Kısaca özelliklede tanımadığım kişilerle yakın temasa geçmeyi sevmiyorum, efendi gibi uzaktan merhabalaşıp tokalaşmak en şık olanı..
Bu öpüşme faslının ağdalı olanı bizden başka kimselerde yok derken birde Somali’lilerde görmüştüm, aynı bizler gibi, vacur vucur üç kere şap şup komik gelmişti.
Hadi hanımlar bir derece ama birde beylerin bu seremonisi var ölür müsün öldürür müsün yanaklarıyla değil kafalarıyla öpüşüyorlar :))

Sözün özü:
Sadece sevdiklerimizle, öpmek sarılmak istediklerimizle bunu yaşayalım..
Diğerleri mümkünse öpüşmeyelim :)
Mucks ;)

25 yorum:

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

kadınların kitleler halinde nezle olmasının sebebi bu öpüşme seramonisidir.
erkekler gibi selamlaşsalar hiç biri toplu halde hasta olmayacak ama dinlemiyorlar. aynı gün aynı kişiyi 3 kere görsünler her seferinde öpüşerek selamlaşma gibi pis bir huya sahipler.
not: bu görüşlerimin hepsi kadın/kadın selamlaşması içindir.

bulut dedi ki...

Bu tiplerin erkek modelleri de az değil. Ben tokalaşma esnasında kolumu gergin bir şekilde tutup, bana kolumun uzunluğundan daha yakın bir mesafede yaklaşmasını önleyerek bu girişimleri püskürtüyorum :)

Esprili bir yazıyla ( halkının istediği şekilde :) ) karşımıza çıkmış olman bizleri ziyadesiyle memnun etti :) Öpüşgen hanımlar tabirine çok güldüm :)

MizahiGeveze dedi ki...

Bende çok sevdiğim,7-8 yıllık dostlarımı görücne hep sarılırım kendimi tutamayıp Artık onlar kardeş gibi bana :)

Berrin dedi ki...

sürüden ayrılan koyun, genel olarak haklısın görüşlerinde ancak beylerinde hanımlardan pek aşağı kalır yanı yok :)


bulut, halkımın memnun olması benide memnun etti :)yazının bir kaç yeri benide güldürdü:)
teşekkür ederim..


bora man, dostlara sarılmak en güzeli zaten :) teşekkürler..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bu bir kampanyaya dönüştürülsün hemen katılayım imzamı atayım..

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

üstad ben hiç bir erkek arkadaşımı öperek selamlamıyorum. benim çevremdeki hiç bir erkek arkadaşım hemcinsleriyle selamlaşırken öpüşmüyor.

. dedi ki...

Valla alışmışım ben,öpmeden duramıyorum.Nezlede olsalar,öpüyorum iyi mi!

Berrin dedi ki...

onuncu köyün adamı, iyi fikir :)

sürüden ayrılan koyun, olabilir istisnalardansınız demek ki..
benim hemen her yerde sık gördüğüm bir tablo bu. hanımlarınki kadar vıcık vıcık olmasada.

Aylin Ünlü dedi ki...

Bayıldım bu yazına ve tebessümle okudum :)
Bende sevmem şap şup fasıllarını,birini öpeceksen içten olmalı,hani demişsin ya bir yerde ''koklaya koklaya'' aynen o hesap...

Şapur şupura son diye grup kurmalı :)

Bu arada seni hiç koklamadığımı farkettim :)))

Berrin dedi ki...

masal, alışkanlık ve mecbur hissetmekten olsa gerek..



aylincim, tebessüm ettirdiysem ne mutlu..
demek koklamadın büyük kayıp :))(sesli:))
hala şansını kaybetmiş sayılmazsın ;) ehuehuheu (ne zamandır böyle gülmediğimi farkettim bende:))

mutfakcini dedi ki...

Off sorma ben d ebu gün aynı ikişiyle beş kez öpüşmek zorunda kaldım,hayır öpmeyince küsüyolar da ,grip,salgın şu bu dedim,yok anlatamadım.Öptüm gitti :)Hoşgeldin öp,hediyen için sağol öp,seninki d egüzelmiş öp,eyvallah öp..öpüş dur :)Duramayız biz öpüşmeden yok yok.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım her cümlene katılıyorum. Formalite icabı öpücüklerden nefret ederim. Şimdi bir mevlüt vardır yada bir toplantı işte. Geç gidersin. Herkes dizilmiştir. Offf bakarsın hepsi sana bakıyor. Öpmeni bekliyorlar. Ama çoğunuda tanımazsın. Topluca merhabalar deyip oturmak istersin.
Ama sevdiğim insanı öyle öper sarılırım ki :))
Ben sevgimi çok ifade ederim. Sarılırım, öperim, mıncıklarım :)))

O yüzde karşıdaki kişi hemen anlar sevildiğini :)
Öptüm seni canım ama vallahi içimden geldi:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sorma Berrin'cim,
En zorlandığım konudur, kimse duymasın da ben lavobaya gizlice gidip birde yüzümü yıkarım.
Dediğin gibi insan istediği için öpmeli bunun küsülecek hali yok. Gerçi karşı taraf da aynı düşüncelere sahiptir o zaman açık konuşmak en iyisi dimi! ama bunada kimse cesaret edemiyor işte.
Sevgiler canım...

Berrin dedi ki...

ebruli, aynı kişiyle gün içinde karşılaşıp 5 kez öpüşmek tam bir facia :)

muhabbet çiçeğim, hakikaten o tip ortamlarda toptan bir selam vermek en güzeli.

mmm içten bir kucaklaşmanın yerini hiç bir şey tutmaz..sevgimi hareketlerle fazla gösteremem dediysemde coştuğum zamanlar oluyor :)o zaman yerimde duramam, en çok da yanakları sıkıştırıp, yerim ben seni tontişim demeyi severim :)))))

bende seni öptüm, içimden gelerek:) bu tuhaf başağrılı sabahta içten gülmeme neden olduğun için..

yaşamın kıyısında, ooo siz yüzünüzü bile yıkıyormuşsunuz eyvahlar olsun :)
ben yinede bir gün kısmet olsa elinizden ve yanaklarınızdan öpmeyi çok isterim..

' Zeré ' dedi ki...

İyi ki geçerken uğramışım evinize ..Güzel bir misafirlik oldu,kaleme aldıklarınızda pek bir leziz.Elinize sağlık.Kaleminiz daim olsun sevgiler :)

Berrin dedi ki...

zere, hoş geldin..
memnun edebildiysek ne mutlu :)
her zaman beklerim..

SirEvo dedi ki...

"Gribim ben öpüşmeyelim, domuz oldum domuz" de geç sen de. :)

Berrin dedi ki...

her zaman mı gripsin (garipsin:) demezler mi adama.. :)

incidestan dedi ki...

öpüyorummm oohh bi bu nanaktan bi bundan sonra da bi daha ilkinden hahahah :) dedikten sonra ay grip gibiyim kaç gündür başım ağrıyor diyenler var bi de kardeşim ne yalıyosun suratımı o zaman yaaaa..

bi dee ben şeye ifritim annem yanımda oturuyor
_nasılsınız x hanım
_iyi allaha şükür sizler
_iyi bizde kızlar nasıl
_iyi iyi
_allah iyilik versin
faslından sonra bana dönü
_ee sen nasılsn kızım
cümlesini kurdukları an kuduruyorum sinirden bi gün annem cimciklemese de ben de söyledi ya annem dicem dee işte olmuyo olmuyooo

Berrin dedi ki...

incidestan, :))))
ee daha daha nasılsınız faslı olur birde..sonra bir sessizlik..
o sırada biri çıkar, sessizlik oldu biri kız doğurdu der :))))

Aylin Ünlü dedi ki...

Berrinnn,twitter böyle bişey mi,çok hoş olmuş ama uzarda gider bu gitmez mi?uyandığında bilgi ver bana da,bende istiyorum çok hoşşş :)

Berrin dedi ki...

bu benim ilkel twitterim :) uzar gider elbet ama altta kalanın canı çıksın deyip sileceksin:)
sen gerçek orjinal twittera bir göz at oda hoşuna gidecektir. ben fırsat bulup el atamadım daha olaya:)ama istersen orjinalden önce benimki gibi mesaj panosu kıvamında bir şeyler ekle sende bloğuna :)
eskiden olduğu gibi yine bir gece ışık yandı beynimde hehe

günaydınnnnn bu satırları okuyan herkese..

Aylin Ünlü dedi ki...

ben okudummmmm veee qünaydınnn :))

Tamam bende ilkel takılayım bari,her yerimiz teknolojikte ne oluyor,hep aynı hep aynı :)

Mehtap dedi ki...

Bu seremonilere bizim toplumumuzda maalesef sık rastlıyoruz.Ayrıca sizin durumlarınızı geçen aylarda bende yaşadım.aslında bende sevdiklerimle candan sarılmayı seviyorum ama tanımadığım veya samimiyetim olmayan insanlarla öpüşmeyi sevmiyordum zaten domuz gribinden öncede.kızımın toplantı vs. durumlarında bende öğretmenleri ile tokalaştım ama sanki onlar öpmek istediler sonra öyle havada birşey oldu.Aslında orada ben karşı tarafı da düşündüm, sonuçta ben çocuğumu o insanlara teslim ediyorum ama daha sonraki gitmemde onlarda o mesafeyi korudular ama bir mevzuda çok evhamlısınız dediler sanıyorum konuyu oraya getirdiler, birde kızıma özel sigorta yaptırdım geçenlerde.gelen bayanda geldiğinde de giderken de öptü,yani tanımıyorum sonuçta öfff!bilmiyorum çok zor bizim ülkemizde mesafe koymak.:(( sağlık ve esenlikler diliyorum herkese.

Berrin dedi ki...

mehtap, cidden ne yapacagını sasırıyor ınsan :)
sanırım tutarlı olmak lazım..