30 Ekim 2009 Cuma

120

Van, 1915 Ocak. Kış. 1. Dünya Harbi’nin ilk ayları. Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir. Vanlı çocuklar gönüllü olurlar, yaşları 12 - 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk. Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce, gecelerce yürürler. İsimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerin öyküsü.



Bu gece kanal d de izledim filmi..anlatması çok güç..özellikle bir kaç sahnesinde gözyaşlarımı tutamadım. Uzanarak izliyordum yatamadım kalktım mideme ağrılar girdi.
Vatanımız için ne sevdalar ne umutlar ne geceler ne gündüzler feda edilmiş, ediliyorda..
mutlaka izleyin derim.
oyuncuları, müziği ve yaşanmışlığıyla müthiş etkileyici..üzücü, düşündürücü, onur verici aynı zamanda..

buradan izleyebilirsiniz..

4 yorum:

Funda dedi ki...

Berrinim bende gördüm kanal d de yayınlanıyordu ama ben izlemeyemedim. Verdiğin linkten mutlaka izleyeceğim. Çok açık kı bu günlerde ihtiyacımız olan bir hatırlatma bu film. Umarım herkes birazcık birşeyler alır kendince...

Unknown dedi ki...

Daha önce izlemiştim ve çok etkilenmiştim bu gece yine aynı duyguları yaşadım şahane bir flim ....

. dedi ki...

çok ağladımm gözyaşlarıma engel olamadım.

nerden nereye....dedim.vatan uğruna hala canımız fedaa....seve seve.
sevgiler..

Ogün dedi ki...

bu filmi çeken insan evladı "böyle bir film yapmaya kendini mecbur hissettiği için bu filmi yaptığını ve birdaha film yapmayacağını" söylemiş. haliylen ortaya vasatın vasatı bir iş çıkmış. film falan değil bu. milli duyguların hortumlanması. balkondan çocuklara seslenen muallim herifin sesini hafif boğaraktan atatürk'e gönderme yapmalar falan...gereksiz şeyler bunlar.