6 Mart 2011 Pazar

Kel Caillou ve mükemmel ailesi

özellikle 0-6 yaş grubu çocukları olanlar Caillou (kayyu) 'yu iyi tanırlar..bu kel kayyu ve muhteşem ailesinin maceraları (ki sıklıkla Kayyu üç yaşındayken diye başlar:) her ne kadar çocuklar tarafından soluksuz izlense de biz ebeveynler için bir süre sonra işkence olmaya başlar..Aynı bölüm en az kırk kere izlenir. Neyseki kızım 8 yaşında ve bu sene biraz daha rahatladık kayyu konusunda..
Kayyu'nun harika hatta süper ötesi anlayışlı bir anne babası vardır. Hemen her annenin çıldıracağı olaylara o kadar ılımlı yaklaşır ki..gözlerimiz dolar adeta :)

kayyu mutfakta ortalığı bir birine katmıştır her taraf un veya mısır gevreğidir ama annesi bunu gördüğünde ' ah kayyu, tatlımmm' diye gayet ılımlı başlar sözlerine..klasik bir anne ise önce aaa!!
der.sonra allah seni...... diye devam eder :)
sonra kayyu banyo yapmak istememektedir mızırdanır ama babası hemen bir bıcır ördek atar küvete kayyu banyoyu sever??!! işte bu kadar basittir kayyu'yu ikna etmek.
kayyu bazen kardesi rosi'den hoşnut kalmaz..ama annesi kayyu o senin kardeşin, seninle oynamak istiyor gibi cümleler kurar , mükemmel çocuk kayyu peki tamam anne der razı olur..
örnekleri çoğaltabiliriz..

geçen yıl bir keresinde kızıma, kayyu'nun annesi mi daha iyi ben mi diye sordum..içimden kıs kıs gülerek..gözleri döndü epey düşündü ve kırılmayayım diye sen dedi :)) oysa ben kayyu'nun annesinin yanından geçemezdim sabır ve anlayış konusunda..
böyle iletişim açısından mükemmel aileler var mı bilemiyorum..ama ben kayyudan da annesinden de babasından da özellikle cırtlak her şeye maydanoz kız kardeşi rosi'den de bıktım..gördüğüm an cinlerim tepeme çıkıyor..
Şubat tatilinde de şansıma kızıma caillou yazı tahtası hediye edildi :)

işte kızımın kayyu çizimleri ve benim en fazla otuz saniyede çizdiğim annesi kardeşi arkadaşları ve sırnaşık kedileri gilbert'ın resimleri :)
fazla mükemmellikte kusurdur öyle değil mi :)

Bu arada şu yasak masak işleri can sıkıcı ama yasaklar ne içindir, çiğnemek :)

bloggerlar büyük sekteye uğradı, blogumu ortalama 200 kişi ziyaret ederken 60 a düşmüş..bu sayı elbette önemli değil ama google üzerinden arama yaparak bloguma gelenler artık ulaşamıyor. Asıl ben onlar için üzülüyorum :)

Takip ettiğim bir çok blog hala aktif, bu sevindirici..

veee kimler burada bir yoklama alalım :)

uzun süreden sonra kocaman bir merhaba..

10 yorum:

Zıvanasız dedi ki...

Burdayımm!!!..

Hah şöyle, gel otur yazılarının başına yahu.

Yazı da konusu da nefis. Kurgu da değil üstelik:))

Berrin dedi ki...

zıvanasız; hosgeldınn :)
teşekkür ederim..bir ara kurgu da patlatırım :)

Zıvanasız dedi ki...

sabırsızlıkla bekliyorum:)

Pınar dedi ki...

Ben günlüğünü de okuduğum için hep yazıyorsun gibime geliyor.
:))

BURDAYIM AMA HALA KALACAKMIYIM BİLMİYORUM:)

Berrin dedi ki...

pınar; o nasıl lakırtı :) elbette kalacaksın..
gül gibi geçinip gidiyoruz :)

Pınar dedi ki...

Berrin;
bu sefer gerçekten bitirdim ben.
Sıkıldım artık:))

Tabiat Ana dedi ki...

grrrrr ben çok kılım kayuunun annesine çünkü bir keresinde Doğa bana kızıp "sen ancak 2 numara olabilirsin kayunun annesi 1 numara" dedi O gün bu gün sinir oluyorum kendilerine :))

Berrin dedi ki...

pınar; ne diyeyim..hayırlısı olsun..


tabiat ana; kayunun annesi çocuklarımıza kötü örnek oluyor :))

Topuklu Pollyanna dedi ki...

Resimleri göremedim,ayarlarla oynamadan girdim ama farklı bir şeye tıklayarak.Belki de ondan göremiyorum resimleri,inanılmaz keyif aldım yazını okurken.kayyu seni seviyoreeeee :)))))))) haha aileni değil hahaha mujuks

Berrin dedi ki...

sarımtrak;
resımlerı gormen lazım :) bayılacaksın..
kayyu allah cezanı verecek :)))