28 Mayıs 2010 Cuma

Rize / Ayder Yaylası












18 yorum:

Adsız dedi ki...

misir ekmegini özledim ,odalar cok guzelmis yaaa :)) o köpruden gecmek korkutucu olmali baya guzel gezmissiniz kiskandim :))

Berrin dedi ki...

enk, karadenizli misin? mısır ekmeğini özlediğine göre daha önce sık sık yemiş olmalısın..
ben öyle çok beğenmedim, yinede fena değil.
köprüye gelince bırrrr benim gibi yükseklik korkusu olan biri için inanılmazdı :)
korunaksız ve kenar yüksekliği diz kapağına ancak geliyor.
bir ucundan diğerine yürüdük, arada minik fokum aşağı bakıcam diye hamleler yaptı sırtından tuttum izin verdim ama ben de benden gittim :))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

sen korkmuşsun köprüde ben de çok sevmiştim. bir de şu sallanan aşağıdakin akan suların göründüğü köprüler vardır Fırtına Deresinin üzerinde. Sanırım onların üzerine hiç çıkmadın madem bu köprüden korktun. çok güzeldir oralar çoook. ben de çok özledim, bu yıl gitme niyetim yok ama seneye kısmetse yine o serin yaylalara çıkacağım. siz de çok güzel yerlerde gezmişsiniz. odaya bayıldım, bizim orda evimiz olduğundan otelleri hiç bilmiyorum ama oralarda turist olmak da çok keyiflidir sanırım. sevgiler

Berrin dedi ki...

O.B.Hayattan, asma köprüleri diyorsun..en korktuğum şeylerden biridir :) onlardanda gördük ufak ufak kurulmuştu nehrin üzerine..
belki buda fırtına deresinin bir koludur öyle sanıyorum. Raftingde yapılıyormuş, numarasını aldım :))
isteyene verebilirim..
orada evde kalmakta çok keyiflidir eminim..
şanslısınız ne diyeyim :)

Adsız dedi ki...

Nasıl bir duygudur, o beyaz yatak ve o yün yorganlar ve sert yastıklarda uyumak, sabah erken uyanmak, giyotin pencereyi açıp saf oksijeni ciğerine doldurmak, kahvaltıya inilince pastorize edilmemiş, taze süt ile, köy ekmeğinin üzerine sürülmüş hafif tuzlu manda tere yağı. Bu sene tekrar gideyerum oralara Berrin :)))

Berrin dedi ki...

vallahi, kızgın kumlardan serin sulara girmekten daha muhteşem bir duygu olduğu kesin :)) tarifsiz..
gidin tabi, ben imkan yaratabilsem hemen tekrar gideceğim :)
birde dönüşü olmasa..

Unknown dedi ki...

Ben çok istiyorum gitmeyi nasip olur inşallah.

Adsız dedi ki...

Aslında kendimizi kandırıyor olabiliriz, hepimiz eskinin özlemi ile sanki eski şeylerin bizim için en güzel şey olduğunu düşünüyor olabiliriz. Rizeli bir Berrin'in blog sayfasının olabileceği ve Spanish bir müzik eşliğinde geri kalmış yaşamın güzelliği üzerine konuşmanın sessiz gülümsemesi ve yalancı mutluluğu özlemini yaşıyor olabiliriz. Yalancı mutluluklar şu an bizi bir yerlere taşıyor olabilir. Ama Berrin bilir, Rize de şarap içmenin yasak olduğunu, hatta marketlerde bile bulamayacağını bilir, orta çağı yaşayan yerin yeşil ve sisli güzelliğinin insan psikolojisini nereye kadar etkilediği aşikardır. Biz şehirliler ne soğuk istiyoruz, ne de içki içme özgürlüğümüzün alınmasını, tüm resimlerin için teşekkür ederim, yemek yemek çok güzel ama, sadece hayat yemek değil, kafa yapıları oldukça değişmeye başladı insanların, Artvin ve Giresun'u ayrı tutuyorum.
Eskiden Samsun ( Çarşamba, Fatsa ) kurtarılmış bölge olarak geçerdi gazetelerde, şimdi Solun S si bile geçmiyor. Aydın şehirlerimiz ( tüm karadeniz bölgesi ) şimdi gerici, PKK'nın eylem bölgesi geçiyor. Volkan Konak izleyip coşan Karadeniz tutkunları ellerinden giden değerleri bir daha tartsınlar.

sufi dedi ki...

Çektiğin fotoğraflarla bizleri de oralara çekip götüreceksin anlaşılan.Serin mavi oksijeni ciğerlerimize çektirip, ikram ettiğin kuymak, mısır ekmeği, kaygana ve Paylaşımın için teşekkürler ve sevgilerimle.

Berrin dedi ki...

hacivat,inşallah..

lacivert, yazdıklarının genelinde haklısın ancak burada eskiye duyulan bir özlem yok. ne bu günümde ne geçmişimde karadenizde yaşamadımi bolu ve kastamonudan ötesine de geçmemiştim.
burada doğaya ıssızlığa huzura duyulan açlık var. belki de kaçma isteği kalabalıklardan sıyrılıp..
turist olarak gezmek çok keyifli ama yerleşip ömrünün kalanını tepelerdeki küçük bir evde geöirmek herkesin harcı değil. ne istediğini iyi bilmeli insan. bir süre sonra o güzelliğe göz ve ruh alışınca başka arayışlara geçilmesi muhtemel. elde edince biter durumları..

sufi,ben teşekkür edeim :) sevgiler..

Aylin Ünlü dedi ki...

bayıldımmm bayıldımmm bayıldımmmm !!!
Bir de şu ufak notların güldürdü beni,keyfi nasıl yansımış kelimelerine...

Berrin dedi ki...

aylin, keçiler, keçiler..
:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Herşey ne kadar güzel..

mutfakcini dedi ki...

Görüntüler muhteşem,Oksijeni,doğadaki o huzuru hisettim.Bembeyaz çarşaflı yatakta da yattım :) Sevgiler..

Berrin dedi ki...

ne hoş, sevindim :)
benden de sevgiler, ebrulicim..

Unknown dedi ki...

Tamam gideceğiz zaten çok istiyorduk şimdi daha da çok istiyoruz ama artık eziyet bunlara bakmak. Başka post gir :)

Berrin dedi ki...

(^.^)

bakalım :)

Unknown dedi ki...

Ben bakamıyacağım:)