9 Ekim 2008 Perşembe

sıradan bir sabah 4

Bu sıradan sabahta Aylin ile yine her zamanki sabah sohbetimizi yapıyorduk, bu sohbetlerimizde gün içinde neler yapacağımızı, dünden, geceden, ıvır zıvır ne varsa olayların kritiğini msn deki gülme ikonlarımız ve kahvelerimiz eşliğinde yaparız çoğu kez. Bu sabahta yoğun gündemimizi konuşurken :) power Türk'ü açsana dedi.. Ben tv de bulup açana kadar şarkı bitmiş, yabancı değil bizim Oğuzhan Koç 'gül ki sevgilim'i söylemiş.. Sonrasında sıradaki şarkı senin olsun dedi Yalın çıktı bana. Sonraki şarkı onundu Gökhan Özen çıktı, biz bu arada yorumlar yapıp gülüşüyoruz. Bir ara ayrıldık, tv bağlantımız olalı üç gün oldu acemice müzik kanallarını gezerken viva'da kaldım. O ne! bir anda büyüleyici bir ses ve gelinim olurmusun evindeki Caner'e benzettiğim bi şey gördüm :) Hemen Aylin'e çabuk vivayı aç Rafet el roman Virane diye bir şarkı söylüyor, ordaki çocuğa bak kim bu ya dedim :) Oda Rafet yeni keşfetmiş deyip bana bu bilgileri yolladı :)


24 yaşında. Aslen Trabzon’lu, Londra’da yaşıyor. Londra’da bir şirkette pazarlama müdürlüğü yapan 10 yıldır ailesiyle yaşayan Güney, 4 yıl önce Rafet El Roman ile Londra’da bir konserde tanışmasıyla hayatı değişti. O günden beri onlarca beste yapıp, Rafet El Roman’ın albüm teklifini almıştır.Yusuf Güney, artık hayatını çok sevdiği müzik ile kazanmaya başlamıştır. Rafet El Roman’ın vokalistliğini yapan Güney, yakın bir zamanda çıkaracağı albüm heyecanı ile uzun ve yorucu bir yola girmiş ve başarı ile ilerlemektedir. Güney, önümüzdeki aylarda İstanbul’a yerleşeceğini de belirtmiştir.

Heh ben niye keşfedememişim önce dedim :) Netten klibi bulup, ard arda izlemeye/dinlemeye başladık. Bir önceki takıntım için Oğuzhan ne oldu dedi Aylin, onun işi bitti dedim :)
Bu nasıl bir ses inanılmaz etkilendim, bayıldım, hatta bu kelimeler az kalır Aylin'e yazdıklarımın yanında :) Yalnız klip çok komik, iki adam teknede başbaşa bir tanede zavallı bi kızcağız ara sıra görünüp kendi kendine dans ediyor, akıllarınca estetik katsın diye koymuşlar hatunu ama iki adam çok daha estetik ve romantik görünüyor, kızın her hareketi, görünüşü baştan aşağı fiyasko, dayanamıyorum al şu kızı git Rafet çıkın klipten diyorum :) ikside lüzümsuz.. Birde motor sahnesi var çok ufak, hah işte orda o motorda ben olmalıydım diyorum, Aylinde evet tam senlik diyor :)

Aslında bu Yusuf Güney için, sesi için çokk şey yazabilirim ama, şimdi sadece dinlemeyi tercih ediyor ve fikirlerimi kendime ve Aylin'e saklıyorum :)
Kasım sonunda albümü çıkıyormuş, bekliyoruz efendim.
İşte klip, benim dışında herkes izlemiştir kesin, radyo ve tv takibim uzun zamandır olmadığı için hep geriden geliyorum. Bu defa üzüldüm bu duruma :) Şarkının ilk başında tek başına söylediği kısıma dikkat! Muhteşem..


İşte böyle sıradan bir sabah bu kliple ve ard arda yaptığımız espriler ve msn deki sesli kahkahalarımızla keyifli bir sabaha dönüşüverdi..Bu satırları yazarken dinlemeye devam ediyorum..Biri beni durdursun :))

11 yorum:

Aylin Ünlü dedi ki...

Sabah sohbetlerimizi seviyorum!Yok yok ÇOK SEVİYORUM:)birşeylerin kritiğini yapmak ise ayrı eğlenceli oluyor seninle hemen belirteyim:)
Bana bu bilgileri yolladı derken kendimi tipik bir ajan gibi hissettim,malum ne Utku kaldı(küçük kadınlar)araştırmadık,ne oğuzhan:)Oğuzhan deyince de neden gülesim geliyor anlamadım haha sesli güldüm:))))

Daha ne kişiler geçecektir Berrin,bu son değil biliyorum:)Senin tepkilerin aklıma geldikçe daha sesli gülüyorum:) ''Aylinnn ilk defa dırtttttt:)))İlk kez dıtttttt:))))eheueheueheu....

Ya çok tatlısın Berrin,iyi ki varsın:)

bulut dedi ki...

Gerçekten güzel bir sesi var bebenin :) Ben de beğendim..
Rafet ve Yusuf Güney birbirlerinin
gözlerinin içine bakarak şarkı söyledikleri bu klipte o hatun kişi görünmese, Rafet için hoş olmayan yorumlara yolaçabilirdi bu durum :) O hatun kişi için olan yorumlarımı kendime ve sadece kendime saklıyorum :)

Berrin dedi ki...

aylin; meshur seslı gulmelerımızden bırını yasıyorum su anda yorumunu okuyunca.
seslı gülme deyınce, baska nasıl gulunur dıye dusunulebılınır:))
ikonla gulmek ayrı seslı gulmek ayrı dımı;)
son olmayacagı kesın ama, ses mükemmel, bundan daha ıyısını uzun süre duyacagımı sanmıyorum. neyse bekleyelım ve gorelım..
oguzhan koc ıcın bır fatıha ehuehuehu
SENDE İYİ Kİ VARSIN..

bulut; ben hala aynı fıkırdeyım, yalnız ıkısı kalsaymıs daha ıyıymıs klıpte:)
cogu sahne egretı durmus, kumas pantolon altına converse giymek gıbı yanı :)

Keyifliadam dedi ki...

Güzel ses iyi bir yorum.Ama merak ediyorum ne kadar sürecek bu genç şarkıcının macerası.Plak şirketlerinin bir bir tekbolojiye yenik düştükleri bugünlerde albümleri pazarlanması şaması oldukça dramatik sahneler izletiyor bizlere.Bugün Tarkanın albüm satışlarının bile 200bin civarında seyrettiğine bakarsak,Bu genç şarkıcı arkadaşa demek gereken tek şey.

Ah be güzel sesli adam sen neden 15 sene evvel bu sesle piyasaya çıkmadın.İşin çok zor allah yardımcın olsun.

Primarima dedi ki...

Bende sizin gibi çok yeni keşfettim.Geçen gece Beyazın programında tanıdım kendisini.Ses güzel,şarkı güzel,klip güzel...ne diyelim yolu açık olsun.

Unknown dedi ki...

sabah msn muhabetlerinize bir gün ben de maydonoz olsam :))aylin görüyor beni...benide sesli güldürürmüsünüz....:)))şarkıyı süper,Güney düper süper:))

Berrin dedi ki...

keyifli adam; eski bir radyo programcısı olarak, bu işlerden daha iyi anlarsın. Haklılık payınız var ancak ben inanıyorum başarılı olacağına. Yani bu sesin başka alternatifi olamaz :)

ebru; hosgeldın, yorumun ıcın tesekkur edıyorum. ses konusunda herkes hemfikir görünüyor:)

elçin; neden olmasın:) sabah 9 matinesine bekleriz :))

Funda dedi ki...

Güzel bir sesi var kadife gibi...
Tek başına çalışması daha iyi olacaktır iyi bir karar vermiş :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bizim msn sohbetlerimizle vazgeçilmezimiz oldu hayatımızda, şimdi bir de mesafe eklenince aramıza, ucuz bir iletişim en azından. Fulya ile konuşamadığımız günlerde bir eksiklik oluyor. Yusuf Güney ve Rafet el Romanın şarkısını çok seviyorum bu aralar.

Berrin dedi ki...

funda; ısabetlı ve hos bır yorum olmus:)tesekkurler..

cocukla cocuk, aynı eksıklıgı bızde aylınle hıssedıyoruz:) dostlugunuz daım olsun..tesekkurler..

Adsız dedi ki...

Sadece kendine saklamıyosun yani :)) ne güzel berrin.:-P