12 Temmuz 2010 Pazartesi

sıcak daha da sıcak olacak-mışş- veda :)

Sıcakk daha da sıcak olacak..
Bugünkü öğlen yemeğimiz için hazırladıklarım..
Sigara böreği, kavun, domates ve buz gibi limonata. Çocukluğumdaki yaz tatilleri havasında geçiriyorum son bir ayımı ama tek farkla çocuk değil anne olarak :) Yinede içimde o zamanlardan kalma hisleri taşıyarak. Ara sıra hemen altımızdaki çardağa iniyorum bende, termosta çay, dolmalar poaçalar hatta kızarmış patatesler eşlik ediyor bize, kuruyemiş, büsküvi vs ekstrası :)
gelen istediğini getiriyor, hava kadar sıcak da bir ortamımız var. Düne kadar iki adette civcivimiz, düne kadar diyorum çünkü biri cumartesi gece diğeride dün akşam öldü. İlki faili mechul, bacağı kopmuş, diğerini ise bisiklet ezdi. Mutfakta akşam yemeğini hazırlarken pencereden gördüm. Çok üzüldüm. Bir birlerinden ayrılınca ciyk ciyk öten birleşince hemen susan iki tatlı yavruydu onlar, minik fokum dahil tüm çocuklar sürekli yakalayıp avuçlarında tutmak istiyorlardı bilmem belkide kurtuldu yavrucaklar. Aman niye üzülüyorsun her yer onlarla dolu dedi arkadaşım bir şey diyemedim. Evcil hayvan beslemek bu anlamda bana göre değil, öldükleri zaman çok üzülüyorum..Geçen sene bu aralar minik bir tavşan edinmiştik o da bir kaç gün içinde ölmüştü sadece ben ağlamıştım. Çocuklar git gide duygusuzlaşıyorlar galiba. Öldüğüne üzülmek yerine ölüm şekli onları daha çok ilgilendiriyor.

Cimcime kızım bu senede tavşan istiyor ama alırmıyım bilmiyorum.
Hele bir Ankara'ya gidelim orada düşünürüz. Ayağım hep geri gittiği için, ertele ertele bu haftaya kadar geldik, iki üç güne oradayız kısmet olursa. Canım hiç gitmek istemiyor bu sıcaklarla da hiç çekilmez şimdi orası ama birazda mecburiyet işte. Hem cumartesi günü Konya'ya da geçeceğiz annemlerle(plan değişmezse) teyzemin 52. gün mevlüdü olacak. Yani gitmek istiyorum, kim bilir bir daha ne zaman göreceğim teyzemin kızlarını. Bu yolculukların en iyi yanı şehirler arası araba kullanmam olacak, hevesle bekliyorum :)
Ne düşünüyordum neler yazdım, bu da öyle bir şey olsun :)
Gidene kadar tekrar yazamazsam hoşçakalın..

Sözlerini çok sevdiğim bir yaz şarkısıyla veda edeyim..
limonatalarla şerefe ;)

9 yorum:

C3Moi dedi ki...

süper görünüo ama domates mi onu anlayamadım

Berrin dedi ki...

teşekkürler..evet kırmızı olan domates :))

Adsız dedi ki...

Allah rahmet eylesin tekrar.Mekanı cennet olsun.İyi yolculuklar, yollar kalabalık trafiğe dikkat edin.Afiyet olsun :D

Berrin dedi ki...

teşekkür ederim, trafikle ilgili öneriyi dikkate alacağım, neticede kızım olacak yanımda.
afiyet oldu, yendi bitti çoktan :)

Adsız dedi ki...

Allah korusun yanınızda kim olursa olsun.Sonuçda bir can taşıyosunuz.Annenizi unutmayın :) Bitsin allahın günümü yok bir daha yaparsınız :D

kırmızı pabucum yokki dedi ki...

afiyet şeker bal olsun hatta topak topak et olsun :)))))))))))
bende blogger açacağımmmm bekleyiniz lütfen geleceğim turuncu sayfanıza yardım istemek için gitmeyiniz ankaraya :))))))))))))

Sazan dedi ki...

Allah rahmet eylesin ve iyi yolculuklar ve ellerine sağlık. Ve gelir gelmez gülücük dolu yaz bize... Öperim, bi de sarılırım kocaman...

Berrin dedi ki...

kırmızı pabucum, teşekkürler..elini çabuk tut geldiğinde turuncu bir sayfa bulamayabilirsin:)
evet açık bir tehdit :)))

sazancım, teşekkür ederim.yazarım tabii birde öperim :))

Sacide dedi ki...

Börek harika gözüküyor :) Şampiyonun böreği gibi. Afiyet olsun.