15 Şubat 2008 Cuma

hatıra defterim

'Kalbi kadar temiz! bir sayfayı sana ayırdığı için teşekkür eder, gülen yüzün solmasın, mutluluk peşini bırakmasın gibi bir şeyler karalarsın hatıra defterine ve bilmem kaçıncı sayfadaki sessiz bir hatıra oluverirsin' dedi Maribel*
*Maribel, benim şeker kavanozum.BANADAİR'leri içinde biriktirdiğim..
Bugünlerde tuhaflığı üstünde, neyse o böyle söyleyince aklıma ortaokul ve lise dönemlerimizdeki Hatıra Defterlerimiz geldi.
Benimde bir tane vardı, hala duruyor bir yerlerde. Şimdi tek tek gözümün önüne geldi arkadaşlarımın yazdıkları..
Je t'aime'ler, I love you'lar , kalpler, 'seni seveni sev katında köle olsa, seni sevmeyeni sevme mısırda padişah olsa'lar :)
'Eduardo, kadar yakışıklı birini bulman umuduyla' yazanlar. (Eduardo, bizim zamanımızda yayınlanan yıldıza ulaşmak diye bir pembe dizideki latin yakışıklıydı, şişe dibi gözlüklü lorena'nın evrim geçirip çocuğu kendine aşık etmesini beklemiştik aylarca..Hazır yeri gelmişken yazayım, yemeğe misafir geleceği bir akşam evde harıl harıl hazırlık varken ben diziyi izliyorum soluksuz..ve o bölümde Eduardo arabasıyla uçurumdan yuvarlanıyor..Ben kendimi kaybetmiş, iki göz iki çeşme, hıçkıra hıçkıra ağlayan bir tip, gören görmeyende gerçekten bir şey oldu sanar, çocukluk işte ne yaparsın :))
Şimdi düşündümde bu post benim hatıra defterim olsun. Adı üstünde, siz arkadaşlarımdan, ziyaretçilerimden, bugünlerimden hatıra kalsın..
Defterim ortada, yazmak isteyenler buyursun..Şimdiden herkese teşekkür ederim..

23 yorum:

Unknown dedi ki...

Kalbin kadar temiz olan bu beyaz sayfayı bana ayırıp layık gördüğün için sana teşekkürü bir borç bilir hayatın boyunca mutlu olmanı dilerim benide sakın unutma,

sepet sepet yumurta sakın beni unutma, :)))))))

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım benim, ne güzel bir hatıra defteriymiş. Benimde vardı. hala duruyor.ilkokul öğretmenime bile yazdırmışım:) Okudukça bazen gülüyor, bazen duygulanıyorum. Eduardo'yu bilmezmiyim. Ne güzel diziydi. Bende ağlardım:))) Canım benim bana bu temiz seyfayı ayırdığın için teşekkür ederim ve seni kocaman öperim...Muck

Aylin Ünlü dedi ki...

Sevgili Berrin;
Klasik olacak ama kalbin kadar temiz bu sayfayı bana ayırdığın için teşekkür ediyorum:))(hep böyle başlanır ya)..
Bazen durgun,bazen kararlı,bazen tatlı,bazen hırçın,bazen neşeli ama çoğu zaman delisin.Ben senin bende saklı olduğuna inandığım deliliğini seviyorum ve her zaman yaşamak istiyorum.
İstanbul'da dosyaları her gün ışığında ve hatta ışımadan masana bıraktığım günleri;berrinnnnnnnnn diye giriş yaptığım bitmek bilmeyen cümleleri;kıyafetimize kadar rapor verdiğimiz o kısa dönemi(ardından ben kayıptım:))));haberleşemediğimizde seni düşünmemi ve hatta bir orduevinin odasında Senden Başka adlı diziyi izlediğimde seni düşündüğümü ve ertesi gün bebişi arabasıyla kaptığım gibi sırf sana birkaç cümle yazacağım ya da senden okuyacağım diye bana garip garip baksalarda orduevinin yanında bulunan net cafeye şöyllee bir kurulmamı:));şuan bulunduğum yere geldiğimde bilgisayarda bilgisayar diye tutturduğumu ve bunun temelinde yine senin olduğunu ve son olarak benim her deli halime katlandığın için ve bana dair herşeyi bildiğin için:)) seni çok sevdiğimi ve bu saydıklarımı asla unutmamamız gerektiğini;şu an bu yazdıklarımı okurken dudağını büzmek yerine ohh ne güzel şeyler yaşadık demeni istiyorum:))

Seni seviyorum Güzel İnsan..

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Eduardo'yu unutmak mümkünmü:)Benimde bir hatıra defterim var ve aynen yazdığın cümlelerle başlamış satırlar.Bu cümleler herhalde hatıra defterlerinin vazgeçilmez şablonu:)öptüm...

handes dedi ki...

ahh berrin sayende eski günlerime döndüm:)))eduardolar karaşimşekler:))hatıra defterlerii nostalji yaşattığın için bize mucxx
çok güzel bir kalbin var seni tanıdğım için gerçekten şanslıyım işallah seni görme fırsatımda olucak dönünce canımm

Geveze Kalem dedi ki...

Eğer otomatik olarak başlamıyorsa çoğunlukla bloglardaki müzik linklerini çalıştırmam. Ama bu kez Barış Manço'yu görünce bastım hemen play tuşuna. Özeldir bizim için Barış Manço ve biraz da bu yüzden oğlumun adıdır Barış.:)

Bir yanda nostaljik bir şarkı diğer yandan Eduardo'lar, hatıra defterleri,mâniler...:) Bir de ben hatırlatayım, lise yıllarımdaydı Hayat Ağacı, okuldan koşa koşa gelir, üstümdekileri fırlattığım gibi izlemeye başlardım. Sam...:) Bir de polis sevgilisi vardı.:)

Bu postun hatıra defteri olmasına gelince, e hepimizin blogu bir parça hatıra defteri değil mi sanki? Eskinin süslü püslü hatıra defterleri günlüklerle karışıp, teknolojiyi yakaladılar adını da blog olarak yenilediler.
Sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Sevgiliş Berrin,
Sen yazmaya devam et o güzel yazılarını bizde okuyalım hep.
Sevgiler

mahallenin delisi dedi ki...

sevgili berrin.
bana da kalbin gibi tertemiz bu sayfalarda yer ayırdığın için teşekkür ederim.
nefes aldığın her günü mutlulukla ve sağlıkla geçirmen dileğiyle...

Seviyorum ama kimi
En tatlı birisini
Nasıl anlatsam sana
İlk harflere baksana =D

Unknown dedi ki...

Sevgili Berrin Abla,

Bugun stickmanın blogundan buraya bi geldim, taze hatıra defterine düştüm:)

ilerde buraya yazmış olmamın bir anlamı olması dileğiyle:)

Goddess Artemis dedi ki...

Pazartesi Kar Tatili, Bir Vals, Bir Masal, Bir Grevin Sonu ve Yeni Blog Keşiflerim

Bu yazıyı da benden bir anı olarak sunuyorum size. Sevgilerimle :o)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Berrincik,
Defterini bir kıyısında benimde yazacaklarım bulunsun istedim.
Senin defterini ben zaten çok seviyorum, bana huzur veriyor. satırların hele ki kızın için verdiğim dört seneye dört isim, her açışta muhakkak okuyorum.
Senin kalbinin temizliği satırlarına taşıyor sanki. Seni bu yüzden çok seviyorum belkide.
Sevgiyle, sevdiklerinle, mutlulukla hep böyle kal.

Unknown dedi ki...

Berrin, bu yorumu burasıyla alakalı olmadığı için okuduktan sonra silebilirsin. kelime oyunu adında bir oluşum var bloglar arasında, sen de yazmayı seviyorsun böyle bir oluşuma katılmak istersen bloğumdaki kelime oyunu linklerini bir incele istersen.
Ben yeni dahil oldum, sevgili Serap da. Belki sen de istersin.

ilham perisi dedi ki...

Berrinciğim.Ortak özelliklerimizin olduğu ,kişilikli kadın..

Beni kavak yelleri ile hatırla,
beni çizim tableti ile hatırla.
Beni unutma...

Funda dedi ki...

Berrincim, sana ne desem bilmem ki öncelikle iyi ki seni tanımışım diyorum kendimce :) çünkü sen gerçekten nedir dostluklara değecek birisin seni hiç tanımadığım ve yüzyüze görüşmediğimiz halde çok sevdim. Yazdıklarım çok çocukça biliyorum ama bizde çocuğuz nasılsa :) büyümeyen bebekler gibi :) Hatıra defterine en son lise yıllarımda yazmıştım ne yazacağımı bilemiyorum bu yüzden :) inşallah yüz yüze görüşmekde nasip olur bize. Seni gibi yüreği güzel birini tanıdığım ve dostluğunu kazandığım için çok şanslı hissediyorum kendimi. Herşey gönlünce olsun güzel arkadaşım... Beni unutma baş belan :))

Sanem dedi ki...

Ben de tutardım hatıra defteri.
Hepsini imha ettim.
Artık bloğum var :)
Bir de mutluyum seni tanıdığım için.
Bitti.

berfin dedi ki...

arkadaşım,
öncelikle bu anı defterinde bir anı olarak kalmak beni üzecektir.ben anılarında değil seninle yaşamak istiyorum.buradaki arkadaşlığımız ileriki zamanda da devam eder inşallah:))
diye başlayan bir yazım vardı benimde hatıra defterimde:)
ama inan o arkadaşı bir daha hiç görmedim.
ama yinede hatıra defterleri güzel bir anı:)
sende yüzünde gülümsemeyle okursun umarım bu defteri.öptüm

Eldaros dedi ki...

Eveet. ben biraz farkli birsey yapip bana yazilan tek unutmadigim hatirayi paylasacagim. Lisedeyken cok problemli depresif bir cocuktum (aile vs) Kimseyle konusmazdim fazla. Herkes beni havali falan sanirdi herhalde :D. Evet baslyiorum.


"Benim bir gün barisik, bir gün küskün bakisli arkadasim. Seni hic hic sevmiyor, senin huyunu begenmiyorum. Huylarini degistir, arkadaslarinla iyi gecin.

Rifat D....

iki tanede basit mani var ic ic kudur hede hödö :D.

lise sondayken bu hatirayi kendisine okuttugumda o zaman beni tanimadigini söylemis ve cok özür dilemisti. Yirtacakti sayfayi ama dedim hatira dedigin böyle olur yirtmayacaksin :D.

Adsız dedi ki...

merhaba berrin;
sen bu mektubu okurken ben çok uzaklarda taaa yatağımın uçu görünmeyen dibinde olacağım...
gerçekten çok hoş bir blog un var.
bana da sayfanda yer ayırdığın için teşekkürler.. hehehe

hayal et gerçekleşsin, hayal et mutlu ol

aybike yıldırım

Adsız dedi ki...

selamlar berrin.. ben diyet cecil :) blogunu çok sevdim ben.. çok okunası .. çok görülesi bir sayfa.. her geçen gün başka etiketlerine bakıyorum mutlu oluyorum.kutluyorum seni tüm bunlara vakit ayırdığın için ve hiç kimseyi ayırmadan paylaştığın için.hatıra defterine şu an yazan koca popolu cecil:)
ve umarım bahara kadar artık çok fit bir cecil olarak 50 kilo olarak yazarım ... sevgiyle kal herzaman...huzurla kal...
cecil

Cicim.. dedi ki...

Berrin,
Bu sayfayı geç görüp, ancak şimdi yazabiliyorum :) Bu da benden bir hatıra kalsın ne yapalım geç olsun güç olmasın dimi canım arkadaşım.Bende bu güzel sayfada kendime yer bulabildiğim ve bunu sağladığın için sana ve koca yüreğine çok ama çok teşekkür ediyorum canım benim.

zelebek dedi ki...

bu fikrinde yorum yazanlarda süperrr...

ilk defterimi bana ilkokul öğretmenim hediye etmiş ve ilk sayfasına o yazmıştı. hala benim için kıymetlidir...

daha geçen gün çıkardım ve okudum.
hatta bizim zamanımızda nerede böyle cok çeşit defterler. biz bos defterlere cesıtlı kestıgımız güzel resımlerı yapıstırır hatıra defteri halıne getırırdık..
hatta şiir defterlerımız oldu sonrasında..

ama en çok sayfaya düzgün yazanlara bayılmısımdır, hanı sayfayı ortalamayı beceremeyen ve bır kösesınde ufacık kalan defter sayfalarına acıyla bakmısımdır. öyle güzel sayfaları böylemı karalayacaktınız dıye.
oysakı ne olur zaten sayfalar cok güzel ya süslü ya resımlı, yazanda düzgünce yazmıs olsaydı . ay ne cok sey ıstemısım yahu zamanında...

sımdı ıse hala o defterlere yazdırmak ıstıyorum. ve her nerede ıse o cok sevdıgım dostluklarına kucak actıgım nice arkadaslarıma..

sahi ben enden düşünemedım kı son iki haftamı seyehatle gecırdım ve bır deftere yazdırsaydım . tüh daha önce okumadıgım ıcın bu sayfayı sımdı hayıflandım...

unutturma geldıgınde defterıme yazacaksın hihihi...

Adsız dedi ki...

deneme

Adsız dedi ki...

sevinirim seni tanıdığıma üzülürüm ağladğıma seni tanımıyarum ama inanıyorum iyi biri olduğuna