8 Ocak 2008 Salı

uyku çizelgemiz

Çocukların genel adetidir, uyku saatine direnmek.En azından bizim evde durum bu.Çocuğun üzerine gidip, zorla yatırıp sinir harbi yaşamaktansa ilgisini çekecek değişik şeylerle bu dönemi az hasarlı atlatmaya çalışıyoruz :) En son buluşum uyku çizelgesi oldu :)

Bu hemen iki dakikada özensiz şekilde o anı kurtarmak için hazırlanmış, yatmadan önce geçirilecek evreleri (süt, diş fırçalama, wc, kitap, uyku ) resimli başlık altında topladığım her kademe gerçekleştikçe kızımın kendisinin çarpı koyduğu bir çizelge..Ona tablodaki tüm yerler çarpılandığında ödül olarak başucuna ufak bir hediye
bırakacağımı söyledim :) Tablo işe yaradı en azından sıkılana kadar bu yönteme devam edeceğiz.. Bir kaç gün sonra tablomuz da tamamlanacak ve ödülünü vereceğim..
Anne babalara , anne baba olacaklara yatmak istemeyen çocukları olursa bu mucizevi :) yöntemi uygulasınlar diye burada paylaşıyorum :))

Aşağıdaki eskizi de dün kendimi rahatlatmak için çizdim.Diğeride minik fokumun el becerisi, süt bardağı ve pipet çizip kesip boyamış, burada görmek hoşuna gittiği için onuda ekliyorum :)

24 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, bencede güzl bir icatmış. İlerde deneyebilirim:) Bu arada çizdiğin resime bayıldım. Çok beceriklisin. Ben hayatta çizemem öyle muntazam:)Öptüm

Aylin Ünlü dedi ki...

Berrin harika bir fikir,çeşitli konularda ki yaratıcı çözümlerini bekliyoruz canım:)Ayrıca çizimin yine muhteşem,Elif'i de kocaman öptüm,söyle annesini ikna edip bize gelirse ona pano alıcam sürekli çizsin dursun,yanında da tantuni hediye:)))

Sanem dedi ki...

Ne kadar güzel bir yöntem bu böyle. Yağmur biraz daha büyüyünce uygulamaya sokmak istiyorum ben de. Ne kadar sürede sıkılacak acaba senin kuzucuk? Bir de o var tabii. Aylarca sürdüremeyebilir insan. Ama denemeye değer kesinlikle. :)) Paylaştığın için saol.

stickman dedi ki...

ben büyürken hiç değilse o diş fırçalama bölümünü çizselerdi bana şu an daha sağlıklı ve dolayısıyla daha mutlu bi insan olabilirdim. bilinçli çocuk sahipleri görmek çok güzel.
eskizde dehşet olmuş, yetenek var, eski ressamlardan olarak, tesbit ettim ben bunu :p eline sağlık.

Berrin dedi ki...

muhabbet cicegi; resim için söylediklerine tesekkur ederım.zamanı gelınce cocuklarla ılgılı baska tavsıyelerımızde olur merak etme sen :))

aylincim; oncelıkle tesekkurler..elıfe pano bana tantunı :)) gelecegız ınsallah;)

sanem; yakında sıkılacaktır..o zamanda baska cözüm bulacagım :)enteresan bır sey olursa paylasırım:))

stick;güzel düşüncelerin için teşekkür edıyorum, gercekten diş konusu cok önemli..
bide bu linkte daha önce ekledıklerıme bır bak, eski ressam olarak degerlendır bakalım :)
http://banadair-berrin.blogspot.com/search?updated-min=2007-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2008-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=30

Berrin dedi ki...

link kopyalanmadı, geçen senede kalan postlarıma etıket koyamayacakmıyım ben sımdı? hepsı tek sayfada cıkmıs..

stickman dedi ki...

başlıkların üstünede sağ tıklayıp bağlantı konumunu kopyalasan yaparsın :) ben buldum bahsettiğin çizimleri
sanırım bu eskizler

benim de karakalem çalışmalarım var, bi kaç tanesi burda

Berrin dedi ki...

stick; bahsettıgın sağ tıklamayı yarın salim kafayla deneyecegım, zira anlamadım :) senın cızımlerınde cok güzel, ayrıca klıplestırmende yaptıgın ıse verdıgın degerı gosterıyor..yenı calısmalarını ekle bloguna :)

stickman dedi ki...

inş. yeni ve çalışan bi webcam yada daha büyük bi hayal kurayım, hd ve hard diskli bi kamera alınca, bol bol çizip kaydederim :)

berfin dedi ki...

valla harika berrinim:)çocuk yok ama çocuğu olan annalerin yaratıcılığına hayran kaldığımdan bendemi çocuk yapsam diye düşünmeden edemiyorum valla:)ayrıca kendini rahatlatmak için çizdiğin resimde harika.öptüm

Adsız dedi ki...

şahane bir buluş...

bende kendime eve giriş ve çıkış aralıgında böyle bir çizelgemı yapsam acaba ...hahah


eskiz harıka devam et ..ben gelınce özenle saklayıp buraya getırecegım
...

zelebek...

Enes dedi ki...

Tamam, ufak fokun için güzel bir yöntem bulmuşsun. Ya benim gibi büyük foklar için ne olacak? Annem bi türlü yatıramıyor. "Oğlum yarın dersin yok mu?" serzenişleri hemen her akşam duyuluyor. Bunu da çözüm önerisi bekliyoruz. (:

Çok güzel çiziyorsun, ilerletmeyi düşünüyor musun? Yani profesyonel olarak. Ayrıca sen güzel çiziyorsun; ama boynuz kulağı geçecek, yakındır. (:

Paylaşım için teşekkürler.

Berrin dedi ki...

berfıncım; tesekkur ederım :)
zelebekcım; sanada bır adet tablo yapacagım ben, merak etme :))
enes; aslında ufak foklarla buyuklerın pek farkı yok :)sanada süt , ders calısma, dıs fırcalama, bıraz kıtap, bıraz tv , bıraz pc bolumlerıyle bır cızelge hazırlarız :) en gecte 24 30 da uyumus olursun :))

Berrin dedi ki...

enes; teşekkür ederim..profosyonel olarak ilerletmek belkıde tek hayalımdı..zamanında akademık egıtım almayı ıstedım, olmadı.. bundan sonrada olacagını sanmıyorum..yınede hayat, bellı olmaz :)
evet boynuz kulagı kesınlıkle gececek ve bu benı cok mutlu edıyor :)

Adsız dedi ki...

cok iyi bir fikir, aklima Jo Frost'in supernanny isimli tv programlari geldi, belki seyretmissindir ,onunda boyle orijinal fikirleri coktu...

Berrin dedi ki...

globe; filmi izlemedim ama bana genelde orjınal fıkırler sık gelir :))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çizelge çok güzel bir fikir olmuş...bir çok farklı konuda da uygulayabiliriz çocuklarla birlikte...çizimleriniz de harika...hele süt ve pipet muhteşem:)))...sevgiler bizden

Unknown dedi ki...

SÜPER BİR FİKİRMİŞ,TEBRİKLER,ÇOCUĞU UYUMAYAN ARKADAŞIMLA PAYLAŞAYIM HEMEN SENİN ÇİZDİĞİNİDE BEĞENDİM,,,

Berrin dedi ki...

çocuklacocuk; cokk tesekkurler,evet farklı konular da da uygulanabılır..ılk aklıma gelen yemek konusu oldu, yemesı gerekenlerın resmını cızebılırız :)

elçin;tesekkur ederım, begenmene sevındım.

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Süper bir fikir bizde yapalım bu çizelgeden.

handan dedi ki...

çok şeker bir fikir
öpüyorum elifide

ilham perisi dedi ki...

Berrinciğim yeteneğini konuşturmalı bana arkadaş olmalısın.Işık gölge çalışabilirsin.Dediğim,i yapmazsan bile evde çiz ve bakalım ayol.Bakması güzel oluyor.:)

Berrin dedi ki...

birgül aklıma yattı bahsettıgın cızım aparatı..arastırayım tr den ısterım yollarlar bana..ırtıbatı koparmayalım :)

Berrin dedi ki...

mutlukadın; begenmene sevındım..emınım sızdede ıse yarayacak :)

handancım; belkı sızede lazım olabılır :) bende optum..