4 Ocak 2008 Cuma

sarı laleler

Bu gün mfö'den sarı laleleri dinledim.Daha öncede dinlemiştim ama bugün bir farklı geldi kulağıma, kendimi iyi hissettirdi, mutlu oldum birden..
Tamam biliyorum bana sonradan dank ediyor şarkılar, buda öyle oldu, en az bir senelik şarkı sanıyorum ama benim bugün hoşuma gitti.Hatta bu şarkı patladığında çiçek pazarlarında sarı lale satışları arttı diye haber yapmışlardı.Ama ben ozaman dikkat etmemiştim :)
Eskiden bahçemizde laleler de vardı, hatta komşumuzun bahçesinde siyah lale bile görmüştüm.Yine de benim için özelliği olmayan bir çiçek..Bu şarkıyla dikkatimi çekmiş oldu.Kır papatyalarını severim ben, ve sümbül'ü ve nergiz'in de kokusuna bayılırım..Bir tutam mutluluk sarar, evin içine vazodan yayılan kokusuyla..Şimdi de mevsimidir nergizin, Ankara'da sokaklarda satarlardı, cennet böyle kokuyordur diye düşünürdüm hızlı hızlı Sakarya Caddesindeki dershaneme yürürken..
Lalelerden çıktım yola nerelere gittim yine :)
Kimler hangi çiçekleri seviyorsa, kapısında bulsun kucak kucak ..
Bir müddet bu şarkıya takılı kalırım ben, ama çok hoş değil mi?


23 yorum:

400 Darbe dedi ki...

kapında papatyalar bulma dileklerimle ..

400 Darbe dedi ki...

Unutmadan uzun yıllar önce yollarımızın ayrıldığı bir dostum da papatyaları çok sever , sarı çiğdem çiçekleri derdi papatyalara. o aklıma geldi birden . dostumu hatırladım sayende. sağol ..

Aylin Ünlü dedi ki...

Bir şarkıya takıldığında nasıl dinlersin defalarca bilirim ben:)Hadi tadını çıkar defalarca dinleyerek bari,bende çok beğenirim ve nedense hep sonbaharı hatırlatır bana,bir de Taksim'i..

Adsız dedi ki...

Bu şarkı beni hep duygulandırmıştır.
Sana sarı laleler aldım........

Cocukla Cocuk dedi ki...

Laleler çok guzel çiçekler...Kayseri'de her bahar butun refujleri rengarenk laleler susler, bu da sehre muhteşem bir guzellik katar..Şarkıya gelince, o zaten muhteşem

stickman dedi ki...

şarkıları yeniden keşfetmek güzeldir ya, öyle olmuş :)

Berrin dedi ki...

leylegıngecıkenadımı; eski dostları hatırlamak güzeldır..vesıle olduysam ne mutlu bana.

aylıncım; gercekten ben oyleyım ne yapayım..suyunu cıkarana kadar dınlıyorum..hıc bıkmadan..:)

burcu; hosgeldın bloguma, benıde aksıne mutlu ettı bu sarkı huzur verdı :)

cocuklacocuk;aslında lale bızler ıcın onemlı bır cıcek.bır döneme ısmını vermıs durumda..hollanda da bızım lalelerı sahıplen dı ya :))

stıck; bu benım genel adetım, sonradan düşüyor :)

Sanem dedi ki...

Hanımeli severim ben. Annemi hatırlattığı için belki de. Kokusunu hemen alır, nerede olursa olsun :)) Saol mis gibi kokuttun buraları. Laleler, papatyalar, hanımeliler,...

Adsız dedi ki...

Berrincim çok severdim bu şarkıyı ama o kadar cılkını çıkardılar ki bir arar sıtkım sıyrıldı uzun zaman geçmişti güzel geldi dinlemek. Yaz gelsinde lale alalım mis gibi hem burna hem göze hitap eden bir çiçek bence bu arada kartlarında süper canım ellerine sağlık ne cici olmuşlar :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, hakikaten çok hoş şarkı. Bende çok severim bu şarkıyı. Ama uzun zamandır dinleyememiştim . iyi oldu bizlerle paylaştığın. Sarı lalelere bende bayılırım.Benim en sevdiğim çiçek, beyaz güldür. O kadar saf ki onun güzelliği.Öptüm canımcım.

Unknown dedi ki...

Selammm,sarı laler ve tüm çiçekler benim için çok güzeller,kapıma çiçek gelsin kaktüs bile olabilir yani...

Enes dedi ki...

"Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından." Bir de bunu konserde dinlemek var, öğrenci olup 50 ytl ödediğim konserden bahsediyorum. Verdiğim paraya hiç üzülmedim. Çünkü artık mfö'yü canlı dinlemedim diye hayıflanmıyorum. (:

Berrin dedi ki...

sanemcım, hanımelı kokusunubende cok severım..sana kucak dolusu hanımelı ozaman :)

eda; tesekkur ederım kartları begenmıssın..sanada bır kucak sarı lale ozaman :)

muhabbet cıcegı; sanada kucak dolusu beyaz gül..kapını acınca gördün farzet :)

elçin; ozaman sanada kır papatyası yolluyorum bır kucak :)

enes; ben canlı hıc dınlemedım ama bundan sonra olacak olursa senın 50 ytl yı hatırlayacagım :))

berfin dedi ki...

ben de çok sevmiştim bu şarkıyı ve dinlemek iyi gelir bana herzaman.sevdiğim şarkıyı bana hatırlattığın için teşekkürler arkadaşım.ayrıca bende papatyalara bayılırım ve nergis kokusu tabiki.muhteşem:)öptüm

cigarette smoking man dedi ki...

ala herkesde bu aralar bir müzikleri yniden keşfetme tribi var. mesela bugün bana geldi şaşırdım kendime oturdum sabahtan bei klasik müzik indirip dinliyorum.

bunun sebebi sanırım klasik müzikleri kendisi yeni baştan yaratan kankamı özlemiş olmak olabilr. onun gibi ronda alla turca çalanı görmedim.

ilham perisi dedi ki...

Çok hoş canım benim.Bazan tozlu raflara kaldırdığımız şarkların tozunu almak iyi gelir insana.

LoLa dedi ki...

ben de seviyorum bu şarkıyı ya hemen tıklayıverdim:) ben aykın zamanda buldum çiçekleri kapımda artık bi sene gelmes bana, bu seneki hakkımı doldurdum :P yok yok daha doğum günüm var :)

Berrin dedi ki...

berfine papatya gitsin o zaman :)

volkan; eski müzikleri dinleme trıbı bende hep mevcut, bugune has degıl :)

birgülcüm ziyaretin için tesekkurler :)

lola sende kovasın demek yakında dogum gunun var senınde benım gıbı :) gelır gelır merak etme ..;)

zelebek dedi ki...

şarkı muhteşem...gözümün önüne Taksim meydanındaki çiçekçiler geldi...o sıralar çok sık istanbula giderdim ve laleler o zaman çok popüler olmuştu şarkı sayesinde ...

papatya, nergis ve sümbül en sevdiğim çiçekler...

yumurta ikizim misin nee...

benim küçük bir kız kardeşim var onun gelinliği ile( tek başına ) fotoğrafı tarçın ağacından bir çerçeve de ve kocaman papatya var köşesinde...ve ikimizinde gelinliklerinde papatyalar var ...hahah ikizim misin neee...

Berrin dedi ki...

hatırlıyorum cubuk tarcınlı papatyalı cerceveyı :)

Adsız dedi ki...

merhaba lahana deyip duruyorlar bende denemek istiyorum daha önce çok çabuk kilo alıp verebiliyordum doğumdan sonra zor oluyor kararlıyım bu hafta deneyeceğim pes etmek yok gelişmeleri yazarım herkese iyi zayıflamalar

Adsız dedi ki...

Allahalla diğer yorumlar nerede?

viyola dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben viyola...ne yazık ki hepimizin problemi fazla kilolarımız..ben inanıyorum ki lahana suyu sayesinde kurtulucaz kilolarımızdan ben şuan 69 kiloyum bu zayıflamış halim önce 79 dum, tabi kiloya evlendikten sonra ulaştım evlendiğimde 58 dim.. yaklaşık ik aydır rejimdeyim..ballı elma sirkesi,ılık limonlu,maydonoz suyu su ve ne kadar tiksinsemde lahana suyu içiyorum ve zayıflıyorum hiç ekmek yemiyorum sadece sabahları çeyrek ekmekten biraz daha az yiyorum...neyse şimdilik bu kadar sonra yine yazıcam byyyy