17 Aralık 2007 Pazartesi

Adı AsLı

Yüz yıl yaşamış ama hep genç kalmış,
yağmur damlasından deniz yapmış kendine...
Mor şemsiyesi elinde...
Adı ASLI..Tıpkı 'Adı Aylin' gibi...
O, hiç bir yere hiç kimseye ait görmediğim, sanki oldum olası tek başına varolmuş, birey olmayı küçük yaşlardan itibaren öğrenmiş Pamuk Prenses görünümünde Zeyna yürekli özel bir kadın...Anne..eş..dost..

Çocuksu, eğlenceli, akıllı, net, inatçı, egzantrik, asi, hırçın, gözüpek, özgürlüğüne düşkün, kendine has duruşu olan, pire için yorgan yakabilen, sözlerinin ve yaptıklarının arkasında durabilen, kendini geliştirmeyi hoşlandığı şeyleri yapmayı seven,takıntılı, mantığını duygularının önünde kalkan yapabilen, çokça süslü, tüylü terlikleri, peluş oyuncakları, cicili bicili, simli, pembe ve tonlarındaki herşeyi çok seven, yaptığı işi en iyi şekilde yapmayı isteyen, orjinal şeylerden hoşlanan , kendinden emin, içinde fırtınalar kopan ve çoğu kez bunu belli etmeyen, gece yarısı 'hadi kalk deniz kenarına iniyoruz' veya 'profiterol yemeye gidiyoruz ' dediğimde itirazsız gelebilecek hatta bunu benim gibi pijamalarıyla yapabilecek kadar umursamaz ve eğlenceli olan, ani fikirlerden ve olaylardan korkmayan, yaşam enerjisi hiç bitmeyecek gibi duran, hayatı 9/8 lik ritimde yaşayan :) aklı başında bir çılgın desem, onu anlatmaya yeter mi bilmem :)
Bildiğim, ona sürpriz yapıp şaşırtmaktan hoşlandığım, bildiğim yeniden yapılanan, yapılanacak olan hayatında aradığı herşeyi fazlasıyla bulmasını istediğim, bildiğim kilometrelere inat hayatı birlikte adımlayacak kadar onu çok sevdiğim ve önemsediğim...
ADI ASLI; SURETİ BENDE SAKLI..

***bu satırları yaklaşık bir buçuk ay önce ona kırgın olduğum bir gecenin sabahı yazmıştım.Bunları okumasının en uygun zamanının doğum gününde olacağını düşünüp şimdi gün yüzüne çıkartıyorum satırlarımı..Tekrar ve tekrar nice senelere..:)

11 yorum:

stickman dedi ki...

küstünüz mü yani aslıyla, barışın bence, iyi anlaşıyomuşsunuz gibi geldi bana. nedir bu işin aslı :p diye bi dandik bi espiri yaptım şimdi bu güzel yazının altına, lütfen beni kınamayın.

Aylin Ünlü dedi ki...

Şimdi nasıl ağlıyorum sana anlatmamın imkanı yok..Beni duygusal gecemde,çok derinden gelen sözlerle yakaladın aslında..Sen arkadaşım,sen dostum,sen adına ''herşey'' diyebileceğim kadar önemlisin..Teşekkür ediyorum yüreğine,beni kabul ettiği için..

Berrin dedi ki...

sticman/ küs değiliz merak etme..o öyle ufak bir seydı aylar oncesınde bu arada ısın aslı bende saklı :)

aylin/ beğendıgıne cok memnun oldum..duygu yoğunlugunu satırlarından hıssedebılıyorum..sımdı bende o yogunlugu yasıyorum..

berfin dedi ki...

berrin'im
bayramını kutlar sevdiklerinle nice bayramlar dilerim öncelikle.bayram msj yazmak için gezerken arkdaşların sayfalarında konulara dalıp gidiyorum.çok güzel bir yazı olmuş.ne şanslı insanlar varmış:)öptüm canım.

Adsız dedi ki...

Adının saklı yerini buldum,
Aslında saklı olan hiç bişi yokmuş gibi görünüyor, asi nehri gibi yokuş aşağı değil yokuş yukarı akmak için inat eder gibi görüyorum.Hergün yeniden doğan kelebekler gibi,o büyük vadide hergün doğan.O hiç büyümemiş ki, öğrendiklerini küçükken görsün.

İnatçı evet yaşama inat edercesine, nefes almaya inat ediyor neden oksijem meden azot yada karbondioksit değil diye, Aylinde saklı evet aslı...Amozon kadını aylin,karadeniz gibi çılgın öfkeli,çarşaf gibi sakin huzurlu,Hayatı tadında yaşayan,hayatın tadı tuzu olan bir insan berrin küçük eksiklerle yüreğinden tanıtmışın arkadaşını haklısın aylin deli dolu çılgın özgür ufuklara uçmak için kanat çırpan bir martı,uzaklara yükseklerden uçan bir kartal....

Adsız dedi ki...

Evet aylin Asi nehri gibi tersine akmak isteyen,
Öfkeli karadeniz gibi,sakin meltem esintisinde kırçiçeklerinin salını gibi,sevgi dolu kırlarda öten bülbül sesi gibi,Kararli bildiğinden şaşmayan,kartal gibi avına kilitlenen...Sulu gözlü oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi..Neşeli sevgi dolu,güneş gibi etrafı ışıtan ısıtan...bir ışık, geceleri yolu aydınlatan ay parçası gibi...

Adsız dedi ki...

Kaç kez yazdım yorumu kaç kez ama bir türlü yorumum çıkmadı,Aylin asi nehri gibi tersine akan,
Aylin öfkeli,denizler gibi kayaları sahili döven,
Aylin mücadeleci, niagara şelalesi gibi akan,
Aylin bir çocuk, yeni dünyaya gözlerini açmış bebek gibi,Aylin çılgın, özgür hırslı deli dolu ve hayatı tadında yaşamakdan buyuk haz duyan,hayatı kendi için sevip, kendi ve sevdikleri için yaşayan melek gibi bir insan.

Adsız dedi ki...

Sanırım :) bi çok yorumum olucak içinden seçip yayınlarsanız sevinirim.

Teşekkürler

Aylin Ünlü dedi ki...

Aylar sonra okuduğumda duygusal bir yoğunluğa giriş yapıyordum ki,altta okuduğum yorumlarla kahkaya boğuldum:)İlahi:)

Aylin Ünlü dedi ki...

hahahaha ay bu adsız yorumlar beni öldürecek,yine güldüm :))) sene 2010,sen silmedikçe ben hep güleceğim :)

Berrin dedi ki...

bende güldüm şimdi sesli :))
niye sileyim renk katıyor :D
ASİ KARADENİZ GİBİ AVINA KİLİTLENEN BİR KARTAL HAHAHHA