14 Şubat 2009 Cumartesi

hediye kitap etkinliği

evvelzamaniçinde'nin ev sahipliği yaptığı hediye kitap etkinliğinde, Çöl Çiçeği isimli kitabı bana gönderen Yasemin'e (Ordanburdanhayattan ) buradan da tekrar teşekkür etmek istedim. Onun beğenerek okuduğunu, kendiminde severek okuyacağımı düşündüğüm bir kitap..


Waris Dirie, çölde göçebe bir yaşam süren ve kızların sünnet edilmesi gibi gelenekleri hala uygulamakta olan Somalili bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. On iki yaşına geldiğinde, yaşlı bir adamla evlendirileceğini öğrenince, çöldeki ailesini terk ederek kaçar ve onu önce Afrika'daki arkabalarına, oradan Londra'ya ve sonra da ünlü bir model olacağı Amerika'ya götüren ilginç yaşam yolculuğu da başlamış olur.

7 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhaba canım, bu kitabı duymuştum önceden. Çok güzelmiş. Hayırlı olsun.
Sevgiler canım.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

umarım severek okursun

Aylin Ünlü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
laleninbahcesi dedi ki...

bu kitabı bir kaç yıl önce okumuştum ve çok da beğenmiştim. İşin ilginç yanı bir kaç gündür bu kitabın ismi aklım atkılmıştı ve hatırlayamıyordum, hayat ilginç tesadüflerle dolu. Sevgiler size

Berrin dedi ki...

muhabbet cıcegı; tesekkur ederım..

ordan burdan hayattan; begenecegımden emınım:)

lalenın bahcesı; hosgeldın, hos bır tesaduf olmus gercekten:)

Mehtap dedi ki...

Çok ilginç ve etkileyici kitap.Bende okumak isterim doğrusu.Bende bu etkinliğin içindeydim.Benim kitap alacağım arkadaşım ile vereceğim arkadaşımla aynı şehirde yaşıyor olmamızdan dolayı buluşup,tanıştık ve kitaplarımızı elden verdik.Çok keyifli oldu doğrusu.Size de iyi okumalar.sevgiler.

Berrin dedi ki...

aa ne hos olmus mehtap. keske benımde oyle olsaydı :)
tesekkur edıyorum sanada ıyı okumalar..